Czytałem w sieci, że dostępny był/jest klip do owego utworu. Czy wiecie, skąd mogę taki pobrać? CGM.pl niestety nie ma aktywnego linka (chyba, że robię coś źle...). Proszę o odpowiedź!
Pozdrawiam,
Domin189.
Pozdrawiam,
Domin189.
:wink: Brr... ciarki mnie przeszły, kiedy usłyszałem piosenkę w j. rosyjskim :/ Bodajże "Kalakolczik"... Straszne
(...) nasz
nastrój też czsami popada z jednej skrajności w drugą.
No, może mniej u mężczyzn...
a poza tym tak jestem przedstawicielem plci meskiej![]()
Masz na myśli język czy piosenkę
Bo mnie jedno i drugie się podoba
Ja w ogóle mam specyficzne gusta - te sławne, niemenowskie 'hity' też mnie nie pociągają za bardzo! "Pielgrzym", "Bema pamięci...", "Pieśń Wernyhory", "Cztery ściany świata", "Modlitwa o wolność", "Terra deflorata" i wiele innych to moje ulubione.
Bodajże "Kalakolczik"... Straszne
Jakoś nie przepadam za 'skocznymi' kawałkami w wykonaniu Niemena, a drugi utwór w jęz. rosyjskim jaki posiadam to "Nie praszcziaj" - nie, nie, nie!
nie przepadam za "Mamo, nasza mamo" czy "Zabawa w ciuciubabkę". Wiem, że Pan Niemen początkowo takie kawałki grał, ale znacznie bardziej wolę 'te inne'.
Może wypadałoby uzupełnić dyskografię ze strony? Znalazłem jeszcze kilka płyt na tej stronie. Same single.
- to piosenka nae o ktorej z cala pewnoscia moge powiedziec ze jej nie znosze"wstyt mi za tych co nie maja wstydu"-co to za tekst napisales ,pod wplywem czego? na tym koniec nie bede cie "obsobaczal"
okropienstwo wstretne
Szczerze, "Jagody szaleju" to naprawdę w porównaniu do reszty piosenek z płyty - najsłabszy utwór. Ale ma swój urok, czasem nie naciskam 'previous', gdy dźwięki tego utworu rozbrzmiewają w głośnikach... ON ci jest a pozatym to wspaniale utwory,j,rosyjski.j.polski.j.ukrainski-to slowianskie ,piekne jezyki a powiem tak :ne mij wiz ne mij kin,naj tarkocze kadyj chocze"-tak w j.ukrainskim powiem o tworzeniu przez Niemena."czuwaj"Brr... ciarki mnie przeszły, kiedy usłyszałem piosenkę w j. rosyjskim :/ Bodajże "Kalakolczik"... Straszne
j,rosyjski.j.polski.j.ukrainski-to slowianskie ,piekne jezyki a powiem tak :ne mij wiz ne mij kin,naj tarkocze kadyj chocze"-tak w j.ukrainskim powiem o tworzeniu przez Niemena."czuwaj"
Otóż w kąciku muzycznym postanowiłem poświęcić trochę miejsca dla... tzw. "disco polo". Niemen w swoim utworze zdaje się krytykować tenże "nurt muzyczny"
A tak w ogóle cieszę się, Dominie, że tak aktywnie działasz w swojej szkole i że Niemen stale Ci towarzyszy.
A ja ciekaw jestem, czy tak jak mnie kiedyś, dziewczyny znoszą Dominowi różne wynalezione "na strychu" nagrania, zdjęcia, art. prasowe itd...
A na zadane dwa lata temu pytanie ED'a odpowiem dziś... tak, ale są to sporadyczne wyjątkiA u mnie na stole wciąż leży zaadresowana do Domina koperta z artykułami z Jazz Forum